Hlavní obsah
Článek

Dana Morávková (52) a Jan Čenský (62) zažili během natáčení seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 jedny z nejnapínavějších a nejdojemnějších momentů.

Případ ztracené dcery jejich postav Zdeny a Davida Suchých, Haničky, se uzavírá. Děj seriálu herce zavedl do skutečné márnice, kam v úterním díle přicházejí identifikovat tělo mrtvého dítěte. Emotivní scéna Danu Morávkovou rozplakala.

„Dana mi říkala, že brečela, už když četla scénář. Byl jsem na tom stejně. Přiznávám, že jsem u čtení scénáře prožil silné chvilky. Ještě silnější pak při samotném natáčení. Viděl jsem, že i se štábem to hnulo, protože jsou to také rodiče,” neskrýval emoce Jan Čenský.

Jeho seriálová partnerka Dana Morávková kolegova slova potvrzuje. „Těžce se to točilo,” hlesla na kameru pořadu Volejte Novu. „V márnici jsem už jednou točila v seriálu Specialisté, ale tam ta úloha byla jiná, byla jsem pachatel, tohle je pro mě mnohem emotivnější,” dodala herečka s tím, že všechny nepříjemné pocity chce nechat ve strašnickém krematoriu, kde natáčení identifikace tělíčka probíhalo.

„Já se snažím si to z práce domů nepřenášet. To je herectví, musíme to zahrát, i když zkušenost nemáme a nechceme mít,“ uzavřela pohnutá Morávková. Dcera Zdeny a Davida, Hanička Suchá, v lednu beze stopy zmizela z dětského koutku nákupního centra, kde ji měla hlídat Zdenina kamarádka Běla Valšíková (Zlata Adamovská).

Následovalo čtyřměsíční bezvýsledné pátrání. Kriminalisté, zoufalí rodiče ani divák netuší, kam se holčička ztratila. Ukázku dramatické scény si prohlédněte ve videu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám