Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Oblíbený herec Igor Bareš (58), který nedávno po deseti letech odešel z Národního divadla, promluvil o tom, jak v mládí bojoval se závislostí na alkoholu, i o demonstrativních pokusech o sebevraždu.

Coby devatenáctiletý student JAMU prý byl, co se alkoholu týče, jako utržený ze řetězu. A to natolik, až bylo jeho pití neúnosné. „Hospody mě bavily. Nejdřív to bylo šest piv, pak osm a nakonec i nějaký rum. A pak se mi přestalo chtít chodit do školy,“ řekl v rozhovoru pro časopis Téma Bareš, kterého si diváci pamatují například ze seriálu Pojišťovna štěstí.

K léčení ho přemluvila jeho velká láska Dita Kaplanová. „To ona mi řekla, že to s pitím přeháním, abych šel na léčení,“ dodal herec, který nakonec v protialkoholní léčebně strávil tři měsíce.

Ve svém alkoholovém období se Bareš také dvakrát demonstrativně pokusil o sebevraždu. Vždycky se ale snažil zajistit, aby se mu nakonec nic nestalo. „Říznul jsem se na chmelové brigádě, kdy u toho byla spousta lidí a ještě jsem to schválně provedl vysoko nad zápěstím,“ popisoval v rozhovoru. Když si ale doma pustil plyn a šel spát, měl docela štěstí... „Ráno jsem ho překvapen pozavíral, otevřel okno a šel do práce, klika byla, že nikdo nezazvonil,“ uzavřel s nadhledem Bareš.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám