Hlavní obsah
Článek

Sama vytvořila projekt ve spolupráci s Policií České republiky, který byl osvětou a prevencí domácího násilí, jež si sama v bývalém vztahu prožila. Proto se cvičitelka Hanka Kynychová (55) se svými dětmi zapojila i do kampaně proti šikaně, která má na děti stejně hrozný dopad, Bubny do škol muzikanta Tokhiho.

"Moje holky naštěstí od začátku chodí do stejné školy, takže dětem věci, jako že jsou dcerami známé osobnosti, což bývá problém, ani nepřijdou. Teď ale byla Sofinka na táboře, kde jí říkali, že je holčičkou "té celebrity". A ona na to odpověděla, že je holčička svojí maminky. Docela se s tím poprala. Myslím, že na to, že jim je teprve deset, tak s tím moje holky umí zacházet," řekla nám Hanka.

Dcerám vštěpuje, co si k nim může dovolit muž, což bylo součástí její vlastní kampaně. "Na tohle téma jsem se s nimi hodně bavila, protože chtěly vědět, co mi ten pán dělal. Musela jsem jim vysvětlit, aby se nedaly a nedopustily to, co jsem si prožila já. Protože to, co jsem jako holka ve svém okolí viděla, dovolila jsem dělat i tomu partnerovi," svěřila.

"S mým manželem Jindrou spolu žijeme takový hezký život, takže holky vidí, jak se má muž k ženě chovat. Když by se k nim jejich partner choval jinak než můj muž ke mně, měly by vystrčit čidlo a říct si, že takhle už ne. Podle mě ta hranice končí u toho, že na sebe partneři můžou zakřičet. Výměna názorů je vždycky dobrá, ale končí to tam, když muže k ženě přijde trochu blíž a napřáhne ruku. Ani na tu ránu nemusí dojít," domnívá se Hanka.

Když ona sama zahajovala svoji kampaň, muž, který jí dělal ze života peklo, se jí opět ozval. Kontakt s ním ale odmítla. "Cítil se být zřejmě nějakým způsobem ohrožený. Možná si uvědomil, jakou chybu tenkrát udělal, možná se mi chtěl omluvit, to já nevím. V každém případě mě ten kontakt znova vylekal a neměla jsem z toho příjemný pocit. Ta věc tam pořád hluboko je. Každé příkoří, ať už na ženách, nebo na dětech, na vás ulpí," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám