Hlavní obsah
Článek

Nejpopulárnější československá šansoniérka Hana Hegerová (†89) kvůli svému chatrnému zdraví musí oželet všechny na podzim naplánované koncerty i blížící se oslavu narozenin. "Všechno jsem zrušila. Zdravíčko mě želbohu zlobí. To je ono," řekla Super.cz Hegerová.

Paní Hana má již léta velké potíže s chozením. Podle některých médií dokonce hrozilo, že časem skončí na vozíku. Právě proto již poslední léta nevyjížděla za svými fanoušky a koncertovala výhradně v pražském divadle Kalich. I s ním se nyní musí rozloučit. Jenže k neduhům pohybového ústrojí se přidaly i další potíže. "Trápí mě různosti. To i to," nechtěla zpěvačka specifikovat, co všechno ji trápí.

Před pár lety jí vyhořel byt nedaleko Staroměstského náměstí a rekonstrukce jí sebrala veškeré úspory. Nechala se tehdy slyšet, že právě proto musí dál zpívat, aby se uživila. Její tělesná schránka ale proti tomuto rozhodnutí začala nyní silně protestovat.

Její stav je navíc asi ještě mnohem vážnější, než se zdá. První dáma českého šansonu totiž ani nedoufá, že by se někdy mohla vrátit ke zpívání. "Zatím na to nemyslím. Musím se hlavně dostat do pořádku," uvedla.

Hovořila klidně s náznakem veselosti v hlase. Svou situaci bere vážně. Ví ale, že panikou si nepomůže. "Jsem s tím vyrovnaná. Nemohu s tím nic dělat. Člověk musí přijímat to, jak život běží. Tak mi držte palce," dodala závěrem Hana Hegerová, kterou obdivuje už několik generací posluchačů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám