Hlavní obsah
Článek

Když už vzpomínat, tak s humorem! To si řekl jeden z blízkých kamarádů nedávno zesnulého hudebního skladatele Petra Hapky (†70) František Ringo Čech (80). Povyprávěl příhodu, která zní tak nesmyslně, že musí být pravdivá.

V době, kdy Ringo s Jiřím Schelingerem dělal v Polsku předkapelu slavné britské skupině Smokie, byli všichni v nejlepších letech a těšili se na milostné avantýry s místními nádhernými děvčaty. Byli však upozorněni, ať nechají své choutky v klidu. „Chlapci, uwaga, uwaga, choroby venerične,“ sdělili jim jasně na hotelu. Po nějakém čase za Ringem přijela ale nádherná fanynka, která dala jasně najevo, že si nejde jen pro podpis. Čech však usoudil, že by se měl nevybouřeným členům Smokie nějak odvděčit za příležitost, a i když mu jeho kapela hrozila fyzickou likvidací, nadšenou sexbombu předal slavnějším kolegům.

„Za tejden, panečku, jdu po chodbě, a vidím, Terry Uttley vychází z pokoje a hrozí mi pěstí. A pak jde Norman a taky mi hrozí a nadává. Tak pak z nich vylezlo, že od Jiřinky dostali všichni kapavku! Celý Smokie! Takže uwaga, uwaga, tak choroby venerične nejenom od Polek, ale i od Češky,“ vzpomíná na svém webu Ringo.

A i když jim nakonec později Angličané odpustili, dívku si později odchytil v Praze na diskotéce, aby jí vyhuboval. Prý nic nevěděla, ale naposledy před tím měla intimně blízko k Petru Hapkovi.

„Hapka se smál a říkal: ‚Vidíš, konečně jsem pronikl do špičky světový popmusic,‘ “ citoval známého bonvivána jeho kamarád.

Související témata:
Kapavka

Reklama

Další články

Načítám