Hlavní obsah
Článek

Pro hlavní představitele a hlavně představitelky nového muzikálu Čarodějka, který bude producent František Janeček (79) uvádět od září v GoJa Music Hall, už se připravují kostýmy. Podle návrhů, které vám představujeme, už vznikají první kousky.

"Jde opět o kostýmově velmi náročné představení. Hlavní hrdinky, čarodějky Elphaba a Glinda, vystřídají minimálně čtyři převleky, a to velice nákladné. Předpokládám, že celková částka se vyšplhá k osmi miliónům, protože ke každé roli je několik alternací, pro které se šije na míru. Jenom ten jeden čarodějův stojí sto padesát tisíc," vysvětloval nám producent. Ten kvůli tomu otevřel svoji vlastní krejčovskou dílnu.

Vzhledem ke kouzlům, které v Emerald City, tedy ve Smaragdovém městě, jež je sídlem čarodějnického cechu, probíhají, nikdo nezůstane během představení stejný jako na jeho začátku. Osudoví muži se promění z pohledných mladíků v plechového panáčka nebo strašáka, chybět nebude ani lev. A těšit se můžeme nejen na zelené maskování Elphaby, ale i na to, že její souputnice Glinda bude ve svých modelech vypadat jako víla z Disneyovských pohádek.

Janeček pokračuje ve výpravnosti svých muzikálů Fantom opery a Ples upírů neméně vizuálně atraktivním kouskem. Samozřejmostí je nádherná hudba a atraktivní příběh z hranice mezi lidským a magickým světem.

Čarodějka, v originále Wicked, se uvádí od roku 2003. Od té doby se odehrálo 6423 představení, což z ní činí šestý nejnavštěvovanější muzikál všech dob. Jen na Broadwayi vydělala už téměř 30 miliónů dolarů na vstupenkách, víc už má jenom Lví král.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám