Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Neznáme sice všechny jeho divadelní role, v téhle se ale doopravdy vyřádil. A to i co se převleků týče. Herec Miroslav Vladyka, nezapomenutelný Karfík ze seriálu My všichni školou povinní, se na jevišti převtělil v ženu v dobovém kostýmu i v protřelého lodního kapitána.

V divadelní hře Titanic v divadle Kalich totiž všechny postavy v příběhu inspirovaném osudem legendární potopené lodi Titanic totiž s kolegou Filipem Blažkem (50) zvládli obsáhnout pouze oni dva. A Vladykovi tak nezbylo než si přilepit plnovous anebo se navléknout do dlouhých šatů doplněných kloboučkem. Publikum burácelo smíchy.

„Už po prvním přečtení jsem věděl, že tuhle hru chci určitě dělat. Zaujala mě tím, jak je napsaná,“ prozrazuje Miroslav Vladyka. „Mě přitahovalo zkusit si představení o dvou lidech, kteří se střídají ve více rolích, dosud jsem nic takového nehrál. A neuměl si představit, jaká je to dřina, ale zábavná. Ani na vteřinu neslezeme z jeviště, nemáme čas si ani loknout vody v zákulisí. Obsluhujeme si i scénu, která je velice variabilní a umožňuje nám rychle měnit prostředí,“ doplňuje Filip Blažek.

„Zatím jsme se nedopočítali, kolik postav vlastně hrajeme,“ směje se Miroslav Vladyka. „Hrajeme členy posádky včetně kapitána, cestující první, druhé i třetí třídy obou pohlaví, samotnou loď, dokonce i ledovec,“ vyjmenovává Filip Blažek.

„Oceňuji, že v textu hry je řada zajímavostí, které pro mě byly nové. Ne všechno bylo na palubě Titaniku v pořádku, například k cestujícím nejnižší třídy tam nebyl férový přístup. A o tom také hrajeme, překleneme tím historické epochy, neboť jde o téma hodně současné,“ uzavřel Vladyka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám