Hlavní obsah
Článek

Tereza Maxová (52) je jednou z ikonických modelek 90. let. Dnes už se na přehlídkových molech neobjevuje, ale stále zdobí kampaně módních domů nebo vystupuje v reklamách.

Na hranici dospělosti se zúčastnila prvního většího konkurzu do francouzské modelingové agentury, na casting šla tehdy s kamarádkou a dnes i kolegyní Evou Herzigovou (51). Ve světě modelingu se proslavily obě.

Po maturitě zamířila Maxová na Právnickou fakultu Univerzity Karlovy, ale individuální studium po dvou letech ukončila. Stala se z ní nejen topmodelka, ale také maminka. S první manželem tenistou Frederikem Fetterleinem se jim v roce 2000 narodil syn Tobias. Po rozpadu manželství se zamilovala do tureckého podnikatele Buraka, s nímž má dceru Mínu a syna Aidena.

Modelka žije s rodinou střídavě v Turecku a v Česku. Kromě modelingu se jí začalo dařit také v podnikání. S manželem spoluvlastní luxusní pětihvězdičkový resort v Turecku, v oblasti Kaplankaya.

Léto v Turecku tráví většinou prací na biofarmě a díky svému vytříbenému vkusu Tereza zařizovala celý interiér nových prostor hotelu. Dokonce se tak osvědčila, že jí bylo v minulosti nabídnuto, aby vytvořila návrh interiéru do jiných hotelů a restaurací, což skromně odmítla.

Další pracovní náplní a koníčkem je pro ni od roku 1997 Nadace Terezy Maxové, která pomáhá opuštěným dětem. Od roku 2015 každoročně pořádá charitativní akci Teribear, do které se pravidelně zapojuje mnoho známých tváří.

Na to, jak šel čas s jednou z nejslavnějších Češek, se podívejte ve fotogalerii.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám