Hlavní obsah
Článek

Po udílení cen Český slavík podal Ben Cristovao (36) prostřednictvím svého managementu vyjádření, že se distancuje od fungování tradiční ankety a vysvětlil, že cenu za nejvíce streamované video přijal jen z toho důvodu, že pochází přímo od diváků. Podle zpěváka v této kategorii nerozhoduje hlasování fanoušků, ale reálný zájem a počet přehrání skladby na internetu. Ale není náhodou všechno jinak?

Snědý zpěvák si pro cenu osobně nepřišel. Prý proto, že se nechtěl podílet na podpoře fašismu. Narážel tak na vzestup skupiny Ortel, kterou už odsoudila celá řada umělců a právě kvůli nim bojkotovali večer v Hudebním divadle Karlín i další zpěváci a zpěvačky.

Možná by však Cristovao měl Slavíka vrátit. Jeho song ASIO má na youtube přes 7 700 000 zhlédnutí, což je samozřejmě úctyhodný počin, který si zaslouží velkou gratulaci. Jenomže ve světě českého šoubyznysu jsou tací, kteří sbírají daleko vyšší čísla.

Například Dominika Myslivcová (29) a její song Barbie Girl už dnes překročil šedesát miliónu zhlédnutí na internetu. Dlužno dodat, že úroveň obou klipů nemůže být rozdílnější, ale nemluví v této slavičí kategorii za vše primárně čísla? Ať už si o úrovni klipu růžové blogerky můžeme myslet cokoliv, tak taková nadílka se většině českých interpretů nepovede za celý rok.

Zajímali jsme se o názor Benova managementu, který zdůvodňoval, že se jednalo o ocenění konkrétní nejsilnější streamovací služby. „Tato kategorie se nezabývala videoklipem, ale pouze písní. Šlo pouze o data ze Spotify, další služby nesčítala,” zdůvodnil management Bena Cristovaa.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám