Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Novou posilou na Primě je překvapivě herečka Aňa Geislerová (48). Ta si role hodně vybírá a poslední seriál, v němž účinkovala bylo Až po uši na HBO. Nyní se bude objevovat v sérii Tátové na tahu. "Abych pravdu řekla, hlavním tahákem pro mě byl Karel Dobrý, který hraje mého manžela," utáhli herečku na jejího kolegu, s nímž si přála už dlouho společně zahrát větší kus.

"Taky si myslím, že je to tematicky hodně zajímavé, přínosné pro chlapy u nás, kde si, myslím, jsme spíš hodně konzervativní a tradiční," míní Aňa. "Může to být pro chlapy motivující a umím si představit pár zajímavých debat v hospodě po sledování tohoto seriálu. Tady jsou to chlapi, kteří se rozhodnou, že to na chvíli vezmou za ty ženské," doplnila, oč vlastně půjde.

Rozebrali jsme i její zkušenosti z rozdělení péče o domácnost a děti mezi muže a ženu. "Myslím, že doba už je tak nastavená, u lidí, kteří o tom přemýšlejí, že se všichni chtějí podílet. Mám různé typy zkušeností. Musím říct, že otcové, kteří se starají, jsou báječní. Ale znám i případy, kdy se otec rozhodne, že dítě bude svým způsobem vlastnit, a chce se podílet na výchově jen proto, že si myslí, že na něj má z poloviny nárok. To jsou těžké případy. To pak věřím na to, jak se říká, že institut otcovství je uměle vytvořený," řekla nám herečka.

"Zároveň ale věřím, že otcové jsou stejně jako matky v životě dětí nezastupitelní. Jejich role, ať už je otec přítomný anebo nepřítomný, je obrovská. Čtu o tom i hodně literatury. Spousta těch příběhů vzniká i tak, že je otec chybějící. Potřeba mít otce, sdílet s ním něco nebo ho chtít najít, je strašně silný motiv v literatuře, filmech, v životě, všude," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám