Hlavní obsah
Michael Švec
Článek

Už to budou dva dny, co bylo v tělo soulové zpěvačky Amy Winehouse nalezeno v jejím londýnském domě a policie stále nemá jasno, proč vlastně slavná skandalistka musela zemřít.

Amy byla proslulá svým divokým a sebezničujícím životním stylem, všichni včetně přátel proto usuzovali, že se nejspíš předávkovala drogami.

Tato hypotéza ale dostala vážné trhliny. V jejím tříposchoďovém domě totiž podle deníku The Sun nebyly nalezeny žádné stopy po drogách.

Ještě více udivuje skutečnost, že Amy den před skonem vyšetřil lékař a neobjevil žádné důvody k obavám o její zdraví. Jasno do záhady můžou přinést až toxikologické analýzy, na jejichž výsledky ale může policie čekat i týdny. Do té doby zpěvaččinu smrt vyšetřuje jako „nevysvětlenou“.

Jak prozradil zpěvaččin kamarád a mluvčí Chris Goodman, mrtvou Amy objevil její strážce Andrew Morris, který měl nejen hlídat její bezpečnost, ale hlavně dohlížet, aby si něco nezpůsobila sama.

„Řekla, že se půjde vyspat a byla ve své ložnici. Když ji strážce šel vzbudit, zjistil, že nedýchá,“ prozradil Goodman. V té době už mohla být mrtvá až šest hodin. „Okamžitě zavolal záchranku, byl v naprostém šoku,“ řekl. „V této fázi nikdo neví, jak zemřela. Skonala sama ve své ložnici,“ dodal.

Ještě v noci na sobotu měla ale Amy Winehouse (†27) dost sil, aby si zabubnovala na svou soupravu bicích, čímž rozzuřila sousedy, kteří si pak stěžovali.

Tomu, že ještě den před svou smrtí neměla zpěvačka žádné problémy, nasvědčuje i fakt, že ještě v pátek večer prošla lékařskou prohlídkou, které podstupovala pravidelně, protože její zdraví podlomilo užívání drog a nadměrné pití alkoholu.

„Doktor byl šťastný z toho, v jakém je dobrém stavu. Když v pátek večer odešel, nic nevzbuzovalo jeho obavy. Za méně než 24 hodin ale byla nalezena mrtvá,“ sdělil The Sun policejní zdroj.

Zpěvaččina rodina mezitím popřela spekulace, podle nichž si Amy předávkovala smrtícím koktejlem ketaminu, kokainu a extáze. Že v jejím domě nebyly žádné stopy po drogách a alkoholu, vzápětí potvrdila i policie.

„Nebyly tam žádné prázdné lahve, injekční stříkačky, fajfky na kouření cracku ani nic dalšího. Nepředpokládá se, že by zvracela,“ shrnul pro The Sun jeho zdroj.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám