Hlavní obsah
Článek

Nový vládce hor se po odvysílání Krkonošských pohádek vrací na obrazovku. První svátek vánoční bude letos patřit Krakonošovi. Hlavní roli v nové pohádce ztvárnil sympatický herec David Švehlík, kterého byste v masce jen těžko poznali.

„Krakonoš Františka Peterky se nedá překonat. K němu můžu jen s obdivem vzhlížet,“ svěřil se herec, který se objeví na Vánoce v nové pohádce Krakonošovo tajemství. Při natáčení s režisérem Peterem Bebjakem vystřídal hned několik kostýmů a přípravu nového snímku si opravdu užíval. „Jednou je to tajemný cizinec italského původu. Jindy je to myslivec, jindy zase myš. A pak tedy hlavně Krakonoš,“ prozradil herec, který doufá, že nové zpracování známé pohádkové postavy bude mít u diváků úspěch.

„Kéž se i naší pohádce povede takový úspěch, jaký měly Krkonošské pohádky. Řekl bych ale, že náš Krakonoš je výrazně jiný, a doufám, že díky tomu i divácky přitažlivější, poutavější. V příběhu se vracíme k původní představě o této z legend zrozené postavě. Takže slíbit mohu jisté překvapení,“ dodal herec.

Reklama

Další články

Načítám