Hlavní obsah
Článek

Matthew Perry (†54) minulý týden šokoval svět, když vyšlo najevo, že v důsledku své závislosti málem přišel o život. V rámci proma své nové knihy Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih nyní prozradil The New York Times mimo jiné, kolik ho stála léčba závislosti. A cifra to rozhodně není malá.

„Vyšlo mě to pravděpodobně na nějakých 9 milionů dolarů (necelých 227 milionů korun - pozn.),“ nechal se slyšet.

Perryho jmění se odhaduje na něco přes 3 miliardy korun. Jak je známo, za každý díl první série Přátel si odnesl zhruba 567 tisíc korun, výplata ale samozřejmě prudce stoupala. V 9. a 10. řadě už to bylo přes 25 milionů za epizodu. Patří tedy k těm šťastnějším, protože si nákladnou léčbu mohl dovolit.

Matthew také prozradil, že je čistý 18 měsíců. Čerstvě čistý byl tedy i během natáčení loni v květnu uvedeného speciálu Přátelé: Zase spolu. Informace, že abstinuje ani ne dva roky, je celkem překvapující, vzhledem k tomu, jak bídně na tom v minulosti byl.

Ve 49 letech mu v důsledku nadměrného užívání opiátů prasklo tlusté střevo a lékaři mu dávali dvouprocentní naději na přežití. Jako zázrakem se z toho vylízal, ale strávil dva týdny v kómatu, pět měsíců v nemocnici a devět měsíců musel používat kolostomický sáček.

Perry pobyl v léčebně celkem patnáctkrát, nelze se tedy divit, že ho to vyšlo tak draho. V nejhorším období polykal i 55 Vicodinů denně a zhubnul na 58 kilo. „Nedokázal jsem přestat. Nedokázal jsem to, protože závislost se stupňuje. A s věkem se horší,“ popsal pro People.

Nezbývá než doufat, že svou nemoc tentokrát ukočíruje. Hercův memoár Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih vychází celosvětově 1. listopadu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám