Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve věku 96 let zemřela Angela Lansbury, představitelka Jessiky Fletcherové. Úmrtí legendární televizní a divadelní hvězdy oznámila její rodina.

„Děti Angely Lansbury oznámily, že jejich matka odešla poklidně, ve spánku, v úterý 11. října. Pouhých pět dní před svými 97. narozeninami,“ stojí v prohlášení zveřejněném Broadway World.

Herečka po sobě zanechala děti Anthonyho, Deirdre a Davida, dále tři vnoučata a pět pravnoučat. Její manžel, herec Peter Shaw, zemřel v roce 2003. Byli svoji 53 let.

Lansbury se pyšnila hereckou kariérou dlouhou 75 let. Byla nejen filmovou a televizní, ale i divadelní a muzikálovou hvězdou. Na kontě měla sedm cen Tony, tři nominace na Oscara, a dokonce rekordních 12 nominací na Emmy.

Do pamětí televizních diváků se neodmyslitelně zapsala jako Jessica Fletcherová v seriálu To je vražda, napsala, který původně běžel v letech 1984-1994, a dočkal se 12 sérií, nespočtu repríz a několika celovečerních filmů.

Po přelomu tisíciletí brala spíš menší role a věnovala se hlavně dabingu. Pracovně aktivní zůstala až do roku 2018.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám