Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pošramocené vztahy mezi britskými princi Williamem (41) a Harrym (39) již dlouho plní obsah britských médií. Vše údajně vygradovalo v momentě, kdy Harry s Meghan poskytli televizní rozhovor, v němž vévoda ze Sussexu mimo jiné uvedl, že se s bratrem vydali ‚jinými cestami‘. Snahu o vyříkání si věcí na rovinu mezi čtyřma očima přitom prý v minulosti projevil princ William, ale od Harryho se údajně dočkal odmítnutí.

I o tom mimo jiné píše ve své nové knize Courtiers spisovatel a novinář pro The Times Valentine Low, který se věnuje královské rodině už více než čtvrt století.

V závěru své knihy Low popisuje, jak se zhoršil vztah Harryho a Meghan s personálem v Buckinghamském paláci a dopad jejich šokujícího televizního rozhovoru. Zajímá se o pozadí jejich tvrzení v dokumentu televize ITV, který se natáčel v Johannesburgu během cesty vévody a vévodkyně ze Sussexu po Jihoafrické republice v roce 2019.

V něm Meghan hovořila s moderátorem Tomem Bradbym o tom, jak bojovala se životem ve světle reflektorů, a to jako novomanželka prince i jako čerstvá matka. Bradby se jí zároveň zeptal, jaký dopad měl všechen ten tlak na její fyzické a duševní zdraví.

Meghan působila velmi zranitelně, skoro jako by zadržovala slzy, když odpověděla: „Děkuji za optání, málokdo se mě zeptal, jestli jsem v pořádku. Ale je to velmi reálná věc, kterou si procházíte mimo zrak veřejnosti.

Zatímco William s Kate byli v říjnu na oficiální návštěvě Pákistánu, v médiích už se řešila ukázka z Bradbyho dokumentu, což jejich cestu zastínilo.

Olej do ohně pak přilil i Harry, když dotaz ohledně rozporu mezi ním a Williamem okomentoval: „V tuto chvíli jdeme určitě každý jinou cestou… jako bratři. Víte, máte dobré dny a máte špatné dny.“

Den po odvysílání dokumentu měl William požádat bratra, aby za ním přišel. Zpočátku byl prý Harry pro, ale pak spolu mluvili a zeptal se ho, komu by o tom řekl. William vysvětlil, že bude muset přehodnotit svůj program, což by znamenalo říct o setkání jeho sekretářce. V ten moment prý Harry řekl, že nedorazí.

Tolik se prý obával, že by Williamův tým prozradil jeho návštěvu tisku, že raději svého bratra odmítl, než aby riskoval, že bude znovu v novinách. Pro každého, kdo znal pozadí jejich sporu, to prý bylo srdcervoucí.

Bohužel, od té doby se údajně propast mezi bratry a potažmo i jejich manželkami prohlubuje. A navzdory nadějným očekáváním, že by se mohlo vše po smutném úmrtí jejich babičky královny Alžběty II. urovnat, se usmíření nezdá být na pořadu dne.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám