Hlavní obsah
Článek

Velmi překvapivé výsledky přineslo rozsáhlé zkoumání celkových příjmů, do něhož se vrhla společnost CashNetUSA. Ta se detailně podívala na filmografii téměř 500 tisíc herců a hereček na serveru IMDb, aby spočítala celkové tržby za jejich filmy v kinech. Kdo tedy vydělal na prodeji vstupenek nejvíc? Budete určitě zaskočeni především britskými hereckými hvězdami!

Koho tipujete na nejvýdělečnějšího herce? Možná by vás mohl napadnout třeba představitel Jamese Bonda Daniel Craig, případně Daniel Radcliffe z Harryho Pottera. Nebo snad Idris Elba, Tom Hardy či Sir Anthony Hopkins? Samá voda… Podle rozsáhlé studie za svůj život vydělal nejvíc filmovým společnostem Warwick Davis.

Dvaapadesátiletý herec prý pomohl společnostem k neuvěřitelným 22,3 miliardám dolarů, v přepočtu 557,5 miliardám korun.

Přestože to může být pro mnohé překvapující, když vezmeme v potaz některé z jeho dlouhodobých franšíz, na nichž se podílel - jako například Star Wars, Harry Potter, Skřet či oblíbený fantasy snímek Willow z roku 1988, který se dočká nyní seriálového zpracování opět s Warwickem v hlavní roli, už se výsledek nezdá být až tak udivujícím.

Pokud jde o nejvýdělečnější herečku, nabízí se jména jako Kate Winslet, Emma Watson, Judi Dench nebo Keira Knightley. Všechny jsou ovšem až daleko za dnes sedmaosmdesátiletou Maggie Smith.

Zde už výsledek možná není tak překvapivý, jelikož její kariéra trvá téměř sedm dekád a stejně jako Warwick se podílela například na úspěchu Harryho Pottera. Smith přinesla tvůrcům celkem 12,9 miliardy dolarů (322,5 miliardy korun).

Z její další úspěšné filmografie jmenujme Panství Downton, Sestra v akci, Souboj titánů a další. Jedna z nejplodnějších britských hvězd má na svém kontě více než 60 filmů a objevila se rovněž v sedmdesátce divadelních her.

Z amerických hvězd se z mužů na vrchol dostal Samuel L. Jackson, jenž přinesl společnostem celkový výdělek 28,7 miliardy dolarů (717,5 miliardy korun) a z hereček by to měla být Gwyneth Paltrow se 14,8 miliardy dolarů (370 miliard korun).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám