Hlavní obsah
Článek

Přestože se vévoda (39) s vévodkyní ze Sussexu (42) účastnili většiny smutečních událostí souvisejících s úmrtím královny Alžběty II. (†96), a to včetně nečekaného setkání s veřejností po boku prince (41) a princezny z Walesu (42) před hradem Windsor, pošramocené vztahy s královskou rodinou se zřejmě vylepšit nepodařilo. Princ Harry a jeho choť Meghan byli totiž přesunuti na oficiálních webových stránkách Paláce až na konec.

Podle odborníka na královskou rodinu a jejího životopisce Phila Dampiera by mohli mít Harry s Meghan obavy, že byli prakticky z rodiny vyřazeni. Objevili se totiž hned vedle zneuctěného prince Andrewa, jemuž byly odebrány veškeré tituly po jeho sexuálních aférách a spojení s nechvalně proslulým deviantem Jeffreym Epsteinem. Princ Andrew údajně nijak nefiguruje ani v závěti královny Alžběty II., a to přesto, že byl jedním z jejích čtyř dětí.

V minulosti se dvojice objevovala zhruba v polovině seznamu, který se na webových stránkách věnuje jednotlivým členům rodiny. Seznam byl ovšem po úmrtí královny aktualizován a například princ Michael z Kentu a jeho manželka Marie-Christine byli ze stránky odstraněni úplně. Nyní se mladší syn krále Karla III. a jeho manželka nacházejí pod vévodou a vévodkyní z Gloucesteru a podle Dampiera by přesun mohl být pro pár značná degradace.

„Harry a Meghan se musí obávat, že jsou pomalu vytlačováni z královského obrazu. Zdá se, že král Karel III. váhá, zda udělit tituly princ a princezna Archiemu a Lilibet. A skutečnost, že byli degradování na stránkách Paláce je jen dalším ukazatelem toho, že nejsou považování za aktivně pracující členy královské rodiny,“ uvedl Dampier pro The Sun.

Reklama

Další články

Načítám