Hlavní obsah
Článek

V pondělí od 12 hodin se ve Westminsterském opatství uskutečnil ostře sledovaný pohřeb královny Alžběty II. (†96). Na zádušní mši nechyběly ani starší děti prince a princezny z Walesu, princ George (10) a princezna Charlotte (8), kteří se přišli rozloučit s milovanou Gan gan, jak prababičce přezdívali.

Ti dorazili v autě s maminkou a Camillou, královnou manželkou. V chrámu svatého Petra pak kráčeli spolu s rodiči a dalšími seniorními členy královské rodiny za rakví, než usedli v přední řadě, George mezi Williamem a Kate, Charlotte vedle maminky.

Děti byly během mše velmi ukázněné, jak je u nich ostatně zvykem, a převážně hleděly do zpěvníku. Občas bylo možné zahlédnout jejich smutné výrazy, George dokonce kamery zachytily, jak si mne oko.

Jejich rodiče dlouho zvažovali, zda své starší ratolesti na pohřeb vzít, nakonec však usoudili, že je to namístě a děti jsou dost staré, aby to zvládly. Prababiččin skon si prý uvědomuje hlavně nejstarší George, kterému dle slov jeho matky pomalu dochází, jak důležitá Alžběta II. byla.

Nejmladší ze sourozenců, teprve čtyřletý princ Louis zůstal pochopitelně doma. Ačkoliv se už účastnil státních akcí, pohřeb je přece jenom něco jiného. Ostatně i sama princezna z Walesu uznala, že skon milé Gan gan zatím moc nechápe.

Reklama

Další články

Načítám