Hlavní obsah
Článek

Smutná událost v podobě úmrtí milované babičky, královny Alžběty II. (†96), opět spojila oba bratry prince Williama (41) s princem Harrym (39). Ti se objevili společně s jejich manželkami Kate (42) a Meghan (42) k velkému překvapení davů čekajících před hradem Windsor. Reakce lidí na pár, který se vzdal královských povinností a natrvalo se odstěhoval do Kalifornie, byly ovšem velmi rozdílné…

Zatímco povětšinou děti a mladí lidé neskrývali nadšení nad tím, že je vidí, nezanedbatelná část převážně dospělých a starších osob si při jejich vítání se s občany držela kamennou tvář nebo dokonce i odvracela zrak zcela opačným směrem. Přesto byla Meghan obdarována několika pugéty květin a jedna z dívek ji dokonce objala.

I přes komplikované vztahy obou bratrů, ale údajně i jejich manželek, se tak v těchto těžkých časech dokázali sjednotit, a to prý na pozvání Williama, který tento krok předtím řešil s jejich otcem, králem Karlem III.

Následně Harryho s Meghan pozvali, aby jeho s Kate doprovodili při uctění památky královny před hradem Windsor, jehož součástí bylo i prohlížení květin, osobních vzkazů a darů, které zde lidé od čtvrtečního večera pokládali.

Podobně jako v případě krále Karla III., jenž se díval na záplavu květin v sobotu před Buckinghamským palácem společně s manželkou Camillou či během společného vystoupení královské rodiny v Balmoralu, před jehož branami rovněž ležela spousta květin a dopisů, i tentokrát byla právě tato součást uctění památky královně pro členy rodiny emocionálně nejtěžší.

Reklama

Další články

Načítám