Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Houslista Pavel Šporcl (39) si odskočil na tři dny do Číny. Za svou krátkou návštěvu města Haikou, kde v rámci festivalu „Haikou Spring Tourism Art Festival“ představil společně s cikánskou cimbálovou kapelou Romano Stilo Ensemble svůj nejúspěšnější projekt Gipsy Way, stihl nejen nadchnout tisíce posluchačů, ale nenechal si ujít ani místní gurmánské speciality.

„Jím takřka všechno a v Číně jsem dietu opravdu nedržel," prozradil nám Šporcl. Jeho jídelníček byl v Asii hodně podivný. „Pochutnal jsem si na šnečcích, rybách, dal jsem si úhoře i místní specialitu, jejíž příprava trvá celé dva dny - vepřový žaludek plněný kuřetem, zalitý kuřecím vývarem. Pil jsem čínský čaj a koncert jsem zapil výbornou místní pálenkou z rýže,“ prozradil Pavel Šporcl.

Nejznámější český houslista jako obvykle své koncerty provázel slovem, tentokrát anglicky s pomocí čínské tlumočnice. Pavla překvapila masivní propagace, kterou jeho vystoupení Číňané věnovali.

„Byl jsem překvapen, jaká obrovská kampaň v podobě reklamních billboardů před koncertem proběhla. Do programu jsem mimořádně zařadil i čínskou píseň „Jasmínová květina“, což místní publikum mile ocenilo. Lidé zpívali a tleskali se mnou a vyžádali si další přídavky,“ dodal Šporcl, kterého publikum po koncertech doslova zavalilo obrovským zájmem o jeho desky s autogramem a společné fotografie.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám