Hlavní obsah
Článek

Rodina, nejbližší přátelé a kolegové se rozloučili se zpěvačkou Hanou Zagorovou (†75). V kostele na Malé Straně se od 14 hodin konala zádušní mše za zesnulou zpěvačku. Štefan Margita (67) řekl sbohem milované manželce, se kterou strávil dlouhých třicet let, během soukromého obřadu.

Do kostela jako první dorazil smutný vdovec Štefan Margita a sestra Hany Zagorové s rodinou. Ze známých osobností se památce populární zpěvačky přišli poklonit Ivana Gottová, bývalá první dáma Dagmar Havlová, zpěvačka Jitka Zelenková, moderátor Aleš Háma, zpěvačka Lucie Bílá, herec Josef Polášek, moderátor Honza Musil, prezidentka Kapky naděje Vendula Pizingerová, bavič Richard Genzer, operní pěvec Adam Plachetka a řada dalších osobností.

S blízkou kamarádkou se loučil také zdrcený skladatel Karel Vágner, Stanislav Hložek či Dagmar Patrasová, jež dorazila společně s manželem Felixem Slováčkem. "Je to strašně bolestný a těžký, je to velká ztráta nejen pro mě a moji rodinu, ale pro všechny. Vzpomínat na ni budu s láskou v srdci," řekla Super.cz Patrasová, jež Zagorovou považovala za svou kamarádku. Felix Slováček byl pro změnu jejím spolužákem na JAMU.

Přípravy mše probíhaly podle jasných instrukcí. Věnce i květiny měly být ve světlých barvách, převažovat pak měly růže a gerbery.

Veřejné rozloučení s Hanou Zagorovou proběhne hned druhý den ve středu 31. srpna od 11 hodin v Divadle Kalich, kde zpěvačka hrála a poslední měsíce vzniká muzikál z jejích písní Biograf láska. Místo posledního odpočinku si zpěvačka již před lety zvolila sama. Rodinnou hrobku si společně s manželem Štefanem Margitou zařídila na pražském Vyšehradě, kde spočine vedle řady dalších známých osobností.

Zdroj: https://www.extra.cz/detaily-posledniho-rozlouceni-zagorove-75-hrob-si-zaridila-jiz-pred-smrti-76bdeVeřejné rozloučení pro fanoušky proběhne ve středu 31. srpna od 11 hodin v divadle Kalich, kde populární zpěvačka hrála a poslední měsíce vzniká muzikál z jejích písní Biograf láska. Místo posledního odpočinku si Hana Zagorová již před lety zvolila sama. Rodinnou hrobku si společně s manželem Štefanem Margitou zařídila na pražském Vyšehradě, kde spočine vedle řady dalších známých osobností.

Reklama

Další články

Načítám