Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Dům ve Stříbrné Skalici si zpěvák Petr Janda (81) pořizoval už před padesáti lety právě kvůli obří zahradě o několika tisících metrech čtverečních. Letní dům má na pozemku i jeho dcera Marta Jandová (50), a když Janda pořádá svou tradiční letní garden párty, v rozlehlém prostoru se stovka hostů téměř ztratí.

Právě na jednom z mejdanů jsme si s Petrem o jeho zahradě povídali. Sám by péči o ni nezvládl. "Teď jsem tady měl čtyři dny zahradníka, který poseče a ostříhá plot, což neumím, postará se o kytičky. Umím tedy shrabat listí, i když mě to ukrutně nebaví, ale dělám to," řekl Super.cz.

Zpěvák má na pozemku i spoustu starých vzrostlých stromů, během jedné bouřky dokonce jeden spadl. "Bojím se, aby se to nestalo i s dalšími. Jeden starý kanadský dub už jsme kvůli tomu nechali pokácet, protože se mu ulomila hodně velká větev. A hned kousek vedle je další obrovský dub, a ten, kdyby spadl Martě na barák, tak tedy nevím," svěřil.

Na zahradě má Janda i řadu příjemných zákoutí k posezení, jak můžete vidět ve videu i na fotografiích, a občas vzhled exteriéru mění.

"Nechal jsem vykácet túje a rododendrony, které občas kvetly a občas ne. Místo toho jsme udělali zeď, která je současně i galerií soch, které jsem dostal nebo koupil. V noci je to nasvícené a vypadá to moc hezky," prozradil zpěvák, který má i vlastní bohatě zásobenou vinárnu a v domě i nahrávací studio. Na zahradě najdeme samozřejmě i bazén, ale i branky na fotbal, který se tady pravidelně hraje.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám