Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Trevor Rees-Jones byl dne 31. srpna 1997 jediným, kdo přežil tragickou autonehodu v pařížském tunelu Pont de l'Alma, při níž zemřela princezna Diana (†36), její přítel Dodi Al-Fayed i jeho šofér Henri Paul. Pro muže, který měl chránit princeznu, aby se jí nikdy nic nestalo, je celá záležitosti i po čtvrt století bolestná. Kam se ale jeho život ubíral dál a co dělá Rees-Jones nyní?

Nový televizní dokument vytvořený k příležitosti 25. výročí od osudné události odhaluje, že dnes čtyřiapadesátiletý muž po srdcervoucí zkušenosti na svou práci nezanevřel a v současnosti je vedoucím ochranky farmaceutické společnosti. Zároveň žije v tichosti a stranou všech médií se svou rodinou ve městě Shrewsbury na západě Anglie.

„Jeho život je nyní klidný a normální. Rozhodně se vyhýbá publicitě, a ani o tom celém moc nemluví. Snažil se jít dál a pokračovat ve svém životě,“ řekl zdroj z jeho okolí pro The Sun.

Muž, na jehož tváři jsou dodnes patrné následky osudné nehody, si s manželkou, jejich dvěma dětmi a psem před čtyřmi lety pořídil velký dům v hrabství Shropshire, kde nyní bydlí.

Při zmiňované nehodě utrpěl vážná poranění hlavy a hrudníku a zůstal deset dní v kómatu. Chirurgové tehdy museli na základě jeho starší fotografie rekonstruovat jeho obličej pomocí 150 titanových implantátů. Zároveň utrpěl těžkou amnézii (ztrátu paměti) a nějaký čas byl schopen komunikovat pouze šeptáním a zapisováním věcí.

Poté, co o princezně napsal i knihu, se mu dostalo prosperující kariéry. Krátce pracoval pro OSN a následně se stal bezpečnostním ředitelem ropného gigantu Halliburton v texaském Houstonu. Do Spojeného království se vrátil před pěti lety a začal pracovat pro koncern AstraZeneca.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám