Hlavní obsah
Článek

Hvězda Ordinace v růžové zahradě Petr Štěpánek (63), který zde ztvárňuje roli lékaře Eduarda Valšíka, truchlí. Včera mu po roce a půl stráveném v protialkoholní léčebně v Praze-Bohnicích, kam se dostala po úrazu hlavy a údajném pokusu o sebevraždu pod vlivem alkoholu, zemřela manželka Vlasta Janečková.

„Po dlouhé těžké nemoci zemřela v pondělí 27. února ve věku 77 let dlouholetá režisérka a scenáristka Československé a České televize Vlasta Janečková, manželka herce Petra Štěpánka,“ uvedla dnes jménem rodiny Kristina Taberyová. S Janečkovou se Štěpánek poznal před lety při natáčení pohádky Zlatovláska (1973). „Asi nejdůležitější v mém životě byla Zlatovláska, kterou režírovala Vlasta Janečková. Zamilovali jsme se a byla svatba,“ uvedl před časem Štěpánek. Jeho žena má na triku ale i další pohádky: Čertova švagra, O hloupé havířce, O hloupém královstvíčku nebo O podezíravém králi. Na kontě má ale především nesmrtelný černobílý seriál Kamarádi s Markem Ebenem v hlavní roli.

Příčina jejího úmrtí není známa, lze ale spekulovat, že souvisí s jejími letitými problémy s alkoholem. Štěpánek se s tím těžko vyrovnával. Dokonce to došlo až tak daleko, že jí raději zařídil soukromé sanatorium. Ani tam se však její stav nelepšil a podle zdrojů ze zařízení Janečková jen rezignovaně čekala na smrt.

V předtuše manželčina zlého konce se Štěpánek již delší dobu schází s kolegyní ze seriálu Zlatou Adamovskou. Zlé jazyky dokonce tvrdí, že spolu bydlí a mají regulérní vztah. Také kvůli tomu, že ji měl Štěpánek opustit, se prý Janečková v létě roku 2010 pokusila sáhnout si na život a následně putovala do protialkoholní léčebny.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám