Hlavní obsah
Článek

Maddie White (26) otevřeně promluvila o pochybných praktikách v modelingu v době jejího dospívání, když s profesí začínala. Ty zahrnovaly například i nucenou týdenní dietu složenou pouze z džusu.

Maddie na téma udělala video, o které se podělila na TikToku, kde má už téměř tři miliony sledujících. Modelka se narodila v Británii, ale vyrostla v LA, kde se také uchytila. Už jako náctiletá pózovala například pro Harpers Bazaar a navázala spolupráci s módními značkami.

Z jejího popisu negativních dopadů modelingu se stal virál, nazvala ho „vtipné věci, které mi modelingoví agenti říkali jako nezletilé“.

Seznam zahrnoval: „Budeš na týden na džusové očistě. Náklady za ni ti strhneme z platu; Nesmíš jíst ve fast foodu, natož o tom postovat na sítích; Domluvili jsme ti pravidelné lekce pilates na šestou hodinu ranní a instruktor nás bude informovat o tvé docházce.“

V neposlední řadě pak popsala incident s fotografem, který ji nutil do svlékání před objektivem. Když si postěžovala agentovi, dostalo se jí odpovědi: „Zvykej si, zlatíčko, tohle je módní průmysl.“

K incidentu došlo, když jí bylo teprve 17 let a fotograf jí tvrdil, že to v branži nikam nedotáhne, pokud se nebude chtít svlékat.

Řadu lidí modelčina zpověď šokovala a v komentářích se dokonce začali dělit o vlastní zážitky z modelingového světa. Ukázalo se, že nucení do pózování bez oblečení není ojedinělým případem.

Nedávno o podobném zážitku promluvila i supermodelka Kate Moss, které bylo pouhých 15, když ji fotograf nutil, aby pózovala nahá.

Když se Maddie sledující ptali, proč nikdy nesekla s modelingem, odpověděla, že se jí peníze a cestování líbily natolik, že si to všechno raději nechala líbit.

Reklama

Další články

Načítám