Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Patří mezi naše nejznámější dýdžeje. Už se ale tak neví, že Uwe Vaník alias DJ Uwa udělal na zakázku 25 disco klubů. Ovládá totiž různá řemesla, třeba k opravám auťáků ho táta přivedl už jako prcka. To se mu teď hodí, protože v novém seriálu představuje majitele autoservisu.

Hraná reality show Praha – den & noc, kterou dnes začíná vysílat Nova Fun v každý všední den, se zaměřuje na šestici dvacátníků. Přišli do Prahy, společně bydlí, snaží se tu prosadit, užívají si a ochutnávají život v hlavním městě. Joe, který jim pronajal pokoje ve svém prostorném bytě, má rád společnost a nechce bydlet sám. Právě tato role připadla Vaníkovi.

Tvůrci mu říkali: potřebujeme bývalého veksláka, dýdžeje, sportovce, milovníka starých aut, rozumného, spravedlivého. „Vlastně hraju sám sebe. Jsem majitel velkého bytu, kde parta mladých žije, i autoservisu. Mám dceru, o kterou jsem se nestaral,“ řekl Super.cz DJ Uwa.

Což s jeho životem nekoresponduje, otec dvou synů o ně pečoval společně se svojí maminkou od jejich 6 a 10 let. Teď je klukům 24 a 28 roků, oba se potatili, stali se také dýdžeji. Starší se jmenuje Ludwig, tak byl pokřtěný i jeho táta, mladší Lukáš vystupuje pod přezdívkou Vanner.

Televizní Joe se v dceřiných šestnácti snaží, chce všechno napravit a řeší její průšvihy. „Pro mě novinka, to moje děti nedělaly. Hanka kradla, zkouší drogy, tahá se s podivnými existencemi. Kluci byli pod přísným dohledem mojí mámy, policajtky, kapitánky.“

Jako malého ho táta vedl nejen k autům, která s ním opravoval, ale postupně prakticky ke všemu. „Postavili jsme spolu dva baráky, kdy mě naučil udělat vodu, elektřinu, plyn, zednické i truhlářské práce,“ vypráví.

Sice se vyučil truhlářem, nakonec se však vydal cestou šoubyznysu. Od šestnácti pouštěl muziku na diskotékách, kde stále působí jako DJ. Dopracoval se k mistrovskému mixování, ale největší příjem má ze stavění diskoték na zakázku.

Navrhne, jak má klub vypadat, když investor souhlasí, pustí se do stavby. Spoustu věcí dělá sám. Postavil na zakázku 12 diskoték u nás a 13 po světě.

A jaké je vlastně jeho křestní jméno? „Uwe, po praprapraprarodičích. Rodiče jsou Češi, babičky i dědečkové taky, ale předtím se to míchalo. Táta se taky jmenoval Uwe,“ vysvětlil Super.cz, že nejde o přezdívku či umělecký pseudonym.

Reklama

Další články

Načítám