Hlavní obsah
Článek

Než dostala roli v dnes již kultovním seriálu Sanitka, měla za sebou téměř 30 postav v televizních filmech a v několika seriálech. Mimo jiné si předtím Ivana Andrlová zahrála kromě princezen a potřeštěných děvčat i v Dobré Vodě či Létajícím Čestmírovi.

Když šel seriál z prostředí záchranné služby na obrazovky, bylo jí teprve 24 let. Představovala přítelkyni Járy (Tomáš Juřička), bratra hlavní postavy – lékaře Vojtěcha Jandery (Jaromír Hanzlík). Jak herečka vzpomíná na natáčení Sanitky, která teď zpříjemňuje středeční večery divákům na Nova Gold?

„Moc ráda! Byla to pro nás hezká doba, spousta práce v divadle i natáčení v televizi. Sanitka mě posunula o kousíček dál, už jsem nebyla rozjívený puberťák, hezká princezna. Pro nás s Tomášem Juřičkou to znamenalo hodně rozdílné role oproti těm předchozím,“ řekla Super.cz Andrlová.

„Dobře napsaný scénář je základem a ten od Jiřího Hubače byl. K tomu skvělí herci, kamera, režie a je to.“ Ve druhé řadě seriálu z roku 2013 tvůrci nechali Alžbětu zemřít. Šlo o hereččinu první zkušenost se smrtí před kamerou? „Ano, před tím jsem v ničem nezemřela.“

Šlo o hodně drsnou scénu, kdy nevidomou manželku Járy Jandery oloupí a ona se pádem do hloubky smrtelně zraní. „Natáčení této scény bylo opravdu složité a dost drsné, ale tak to pan Hubač napsal. Věděla jsem od začátku, co mě čeká,“ řekla nám Ivana Andrlová (61).

Babička čtyřleté vnučky se těší na léto s rodinou, které prožije u nás. „Budeme jezdit po kamarádech a užívat si podle počasí a příležitostí. Žádné velké plány nemáme.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám