Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Extravagantní jamajská všestranná umělkyně Grace Jones prožila život naplno a ani se sedmi křížky na krku jí energie a odvaha nechybí. Dodnes aktivně vystupuje a během každého koncertu ze sebe vydá všechno. Momentálně je možné ji vidět naživo na hudebních festivalech ve Velké Británii, ale vystoupila například i v Norsku. I když její koncertní kostýmy nejsou zrovna typické pro dámu v letech, Grace si je se svou dodnes pevnou postavou může směle dovolit.

Milovníci bondovek si Grace určitě vybavují z Vyhlídky na vraždu z roku 1986, kde po boku Rogera Moora v roli agenta 007 ztvárnila osobní strážkyni záporáka Maxe Zorina. Proslula nejen vysokou vyrýsovanou postavou, ale především androgynním vzhledem a charakteristickým účesem ve tvaru krychle. Neméně známá byla i její role v Ničiteli Conanovi nebo hororové komedii Vamp.

Grace se ovšem nezapsala do historie pouze jako zpěvačka a herečka, ale rovněž jako modelka. Spolupracovala s módními domy jako Yves Saint Laurent nebo Kenzo a objevila se na obálkách řady magazínů, nevyjímaje Vogue či Elle.

Na Jamajce vyrůstala v přísně věřící rodině, což se odrazilo i v její hudební tvorbě, kterou inspirovala takové umělce jako Annie Lennox, Lady Gagu, Rihannu, Lorde či Solange. Z jejího dlouholetého vztahu s francouzským grafikem a ilustrátorem Jeanem-Paulem Goudem má syna Paula.

Reklama

Další články

Načítám