Hlavní obsah
Článek

Herecká legenda Jiřina Jirásková (†81) v pátek oslavila po loňských kulatinách další narozeniny, ale na rozdíl od vrstevnice Jiřiny Bohdalové bohužel zdaleka ne v plné síle. V posledních letech ji sužuje jeden zdravotní problém za druhým, a i když byla hvězda filmů Světáci, Sestřičky, Fany nebo seriálu Pojišťovna štěstí vždy bojovnice, jako by dnes už házela flintu do žita. „Vypadá to, jako by měl mayský kalendář pravdu a skutečně se blížil konec světa, tedy alespoň toho mého,“ postěžovala si vyčerpaná první dáma českého divadla.

Bývalá ředitelka vinohradského scény, na které dodnes působí, už léta bojuje s potížemi se zažívacím traktem, kyčelním kloubem a páteří, k tomu se přidaly i náhlé nevolnosti a častá únava. „Mám obrovské starosti. Nevím si s nimi s mým pejskem Amálkou rady. Bohužel to není v mých rukou,“ krčí rameny jedna z nejvýraznějších tváří filmu, televize a divadla dvacátého století.

Přesto ale nepoleví z práce. Natáčí film Vánoční hvězda, kde hraje maminku dvěma synům, a i když má úlevy a denně točí maximálně šest hodin, práce ji šíleně vysiluje. „Už to lepší nebude. Možná mě to bude stát život, ale herectví je devadesát procent mého života, nemohu bez něj být,“ dodala pro Aha! charismatická herečka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám