Hlavní obsah
Článek

Dlouho očekávaná návštěva prince Harryho (39) a jeho ženy Meghan Markle (42) na platinovém jubileu jeho babičky královny Alžběty II. (†96) je konečně tu. Manželé se účastnili bohoslužby v Katedrále svatého Pavla v pátek dopoledne, ovšem bez královniny přítomnosti. Ta podle britských médií událost sledovala v televizi a nechala se zastupovat svým synem, princem Charlesem a jeho ženou Camillou.

Harry s Meghan se v pátek ráno po dlouhé době setkali s ostatními členy královské rodiny. Jedná se o jejich první královskou akci za poslední dva roky. Dvojice se tak opět viděla nejen s princem Williamem a Catherine, ale například také se Zarou Tindall a jejím manželem Mikem, princeznami Beatrice a Eugenií a jejich manžely Edoardem a Jackem a řadou dalších.

Mezi účastníky ovšem nechyběli ani politici, konkrétně premiér Boris Johnson s chotí Carrie, či bývalí premiéři Tony Blair s manželkou Cherie, David Cameron nebo Theresa May.

Královna ovšem zůstala tentokrát doma na hradě Windsor, kde se rozhodla dění sledovat prostřednictvím živého vysílání na prvním kanále televize BBC. Po včerejších oslavách Trooping the Colour se údajně necítila zcela komfortně, což bylo oznámeno Buckinghamským palácem včera v půl osmé večer.

Na tradiční bohoslužbu se oproti očekávání nakonec nemohl dostavit ani princ Andrew, jenž byl začátkem týdne pozitivně testován na koronavirus.

Meghan s Harrym rozdávali úsměvy na všechny strany a speciálně Harry působil, jako že je zase rád mezi svými. Jak to zejména vévodkyni slušelo, se pokochejte v galerii.

Reklama

Další články

Načítám