Hlavní obsah
Článek

Brenda Flanagan - Davies, 43letá žena z Gatesheadu na východě Anglie, už čtyři roky nevyšla z domu. Důvodem je její nadváha - se 250 kilogramy je teď podle deníku The Sun nejsilnější ženou v Británii.

Jejím jediným pohybem jsou přesuny z ložnice do koupelny. I překonání šestimetrové vzdálenosti ji ale vždy spolehlivě vyčerpá. Jinak leží ve své speciálně vyztužené posteli, poslouchá rádio a nakupuje jídlo na internetu.

Lékaři Brendě, která denně spořádá přes šest tisíc kalorií, dali jasné a tvrdé ultimátum: buď zhubne, nebo zemře. Zdánlivě jednoznačná volba pro ni ale vůbec není snadná. „Jídlo je závislost, s kterou nedokáži bojovat,“ říká rezignovaně.

„Děsí mě to, ale nemůžu přestat. Lékaři mě varovali, že mě má hmotnost zabije, protože tak příliš zatěžuji své orgány,“ vysvětlila.

Brenda dostává týdně 300 liber (9000 tisíc korun) na sociálních dávkách, z toho 250 liber (7500 tisíce korun) utratí za jídlo. Bydlí s manželem Ronniem Daviesem (65) a pravidelně za ní docházejí pečovatelé, které najímá radnice. Pomáhají jí při sprchování a mytí „hlubokých záhybů“ na jejím těle,“ napsal deník.

Naposledy byla venku před čtyřmi lety, když ji Ronnie vezl k lékaři. Tehdy strhla přední tlumiče u jejich Fordu Mondeo. „Bojovala jsem, abych se dostala do auta i ven,“ svěřila se.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám