Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zejména pro britské diváky Eurovize bylo překvapení, když na pódium vkročila islandská kapela Systur se zpěvačkou Elísabet Eyþórsdóttir. Nebyla totiž přehlédnutelná její podoba s vnučkou královny Alžběty II., princeznou Beatrice.

„Je dobře, že princezna Beatrice zvládla dorazit“, „Princezna hraje na basovou kytaru za Island“ nebo „Jsem rád, že princezna Beatrice našla novou kariérní cestu“, komentovali v žertu diváci. A není divu, podoba mezi ženami je obrovská, posuďte sami.

Kapelu Systur v roce 2011 založily tři sestry Elísabet (Beta), Sigga a Elín. Oba jejich rodiče, otec Eythor a matka Ellen jsou rovněž hudebníci. Na stagi Eurovize, která se letos konala v italském Turíně, je na bicí doplnil ještě bratr Eythor.

Letošního ročníku se zúčastnilo 25 zemí, zvítězila kapela z Ukrajiny. Příští ročník by se tak měl dle zvyklostí a pravidel konat právě tam. Prezident Volodymir Zelenskyj již uvedl, že se jeho země této úlohy zhostí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám