Hlavní obsah
Článek

Výpověď v probíhajícím soudním procesu Johnnyho Deppa (60), který žaluje Amber Heard (37) za pomluvu, odhalila, že herečka nesplnila svůj závazek darovat 3,5 milionu dolarů (asi 81 875 000 Kč) Americké unii občanských svobod (ACLU), jež bojuje za lidská práva a obranu demokracie.

Sdělil to Terence Dougherty, provozní ředitel a hlavní právní zástupce ACLU, který vypovídal ve čtvrtek u soudu prostřednictvím předem nahraného video záznamu z prosince loňského roku.

Dougherty řekl soudu, že byla Heard navržena jako velvyslankyně ACLU v důsledku příslibu zmiňovaného daru.

Když se Amber v roce 2016 rozvedla s Johnnym, nechala se slyšet, že vysouzených 7 milionů dolarů (163 751 000 Kč) rozdělí mezi dětskou nemocnici v LA a ACLU.

„Paní Heard hovořila s takovou odborností a jasností o otázkách genderově podmíněného násilí, že se zástupci ACLU rozhodli, že by byla vhodnou ambasadorkou Unie,“ vypověděl Dougherty.

Doplnil ovšem, že slibovanou částku herečka nikdy neuhradila. V návaznosti na příslib ACLU obdržela 350 000 dolarů (8 187 550 Kč) přímo od Heard, 100 000 dolarů (2 339 300 Kč) od Deppa a dalších 850 000 (19 884 000 Kč) prostřednictvím fondu doporučovaného dárci. Celkově tedy 1,3 milionu amerických dolarů (30 410 900 Kč).

Když Depp odeslal částku jménem Heard, ACLU čekala na potvrzení, že by tato částka měla být přidána k jejímu celkovému slibu.

Generální ředitel SpaceX Elon Musk byl napojen na fond doporučovaný dárci, který jménem Heard přispěl 850 000 dolarů. Dougherty soudu sdělil, že na základě e-mailu od Muska se věřilo, že celkových 3,5 milionu bude charitě vyplaceno v řádu 10 let. To ale nikdy nebylo potvrzeno.

Jako důkaz byly soudu poskytnuty dokumenty, včetně děkovného dopisu Heard za její příslib, stejně jako zástavní formulář a harmonogram týkající se daru. Ten Heard nepodepsala, ale jiné dokumenty naznačují, že si byla vědoma desetiletého závazku.

ACLU nevydalo tiskovou zprávu oznamující závazek 3,5 milionu dolarů, protože Heard v e-mailu uvedla, že to není potřeba.

Amber Heard randila s Elonem Muskem zhruba rok, oba se rozvedli v roce 2016 a krátce na to se spolu začali objevovat. Musk potvrdil rozchod v srpnu 2017, koncem roku dala dvojice ale vztahu ještě jednu šanci. Svátky strávila na Velikonočních ostrovech, v únoru 2018 ovšem přišel definitivní konec. Depp v minulosti nicméně tvrdil, že ho Amber s Muskem podváděla, když byli ještě svoji. To miliardář popřel. Ačkoliv se o tom hojně spekulovalo, na lavici svědků v kauze Depp versus Heard se Musk neobjeví.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám