Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Do kin se chystá romantická komedie Prezidentka, kterou podle vlastního scénáře natočil režisér Rudolf Havlík. Hlavu státu v ní ztvárnila Aňa Geislerová (48), muže jejích snů Ondřej Vetchý (61).

„Náš film může být inspirací a minimálně lidem ukázat, že za rolemi, které každý den hrajeme, jsme stále lidmi. Že všichni toužíme po pochopení a spřízněné duši,“ řekl Havlík.

Touží po ní i hlavní hrdinka Kateřina Čechová, historicky první česká prezidentka. Aby se v nabitém programu odreagovala, odhodlá se k rebelii a v paruce se jednou v noci vytratí z Hradu. Zalíbí se jí to a výlety začne opakovat pravidelně. A potká sochaře Petra.

Ten nemá tušení, kdo je ve skutečnosti okouzlující žena, do které se zamiloval. Situace se brzy vymkne kontrole a prezidentčiny noční výlety se provalí. Kateřina se musí hodně snažit, aby dokázala vyřešit státnický průšvih, ustála svou funkci a vybojovala si právo na lásku.

„Aňa je buldok, má neuvěřitelnou vůli a je velmi přímá, otevřená, schopná prosazovat svoje názory. Mě její vlastnosti baví. Kolikrát se spolu neshodneme a je super, že si ty věci umí odargumentovat. Její filmová prezidentka je stejná,“ řekl Havlík k výběru herečky hlavní role.

Snímek je dle Havlíka apolitický. „Chtěl jsem natočit romantický film,“ uvedl. Diváci film v kinech uvidí od 23. června.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám