Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Přípravy na letošní ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech jsou v plném proudu. Za přítomnosti prezidenta Jiřího Bartošky (77) dnes proběhla oficiální tisková konference, na které se představily první novinky letošního 56. ročníku, a také byl odtajněn umělec, který získá cenu určenou pro výrazné osobnosti české kinematografie.

Cenu od prezidenta letos převezme herecký bard Bolek Polívka (74), který je neodmyslitelnou součástí karlovarského festivalu a loni jej na červený koberec doprovodily kromě manželky Marcely i jeho dospívající děti.

Populární herec vstoupil do povědomí diváků jako spoluzakladatel brněnské scény Husa na provázku. Jeho inscenace jsou inspirované komedií dell'arte i filmovou groteskou a pro svou originalitu si vysloužil uznání i v zahraničí. V roce 1993 založil Divadlo Bolka Polívky.

Pestrý je také jeho filmový repertoár, ale do srdcí českých diváků se zapsal především hlavní rolí v komedii Dědictví aneb Kurvahošigutntág. Nezapomenutelná je také jeho role v kultovním snímku Pelíšky.

Jako poctu Bolkovi Polívkovi uvede karlovarský festival film Zapomenuté světlo.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám