Hlavní obsah
Článek

Janek Ledecký (61) právě prožívá několik fantastických dní. Společně se svým osmnáctiletým synem Jonášem (18) vyrazil na týden do Japonska. Otec a syn zde zkouší vše, co země vycházejícího slunce turistům nabízí. Jezdí místní hromadnou dopravou, byli na nákupu prvotřídní elektroniky, stihli navštívit řadu památek. Na trzích ochutnali japonské speciality. Aby recesista Ledecký mezi místními opravdu zapadl, chodí po ulicích s látkovou rouškou, kterou se Japonci chrání před nemocemi a smogem.

Vrcholem jejich pobytu byla tamní premiéra Jankova muzikálu Hamlet. Režie japonské verze veleúspěšného představení se ujal Tamiya Kuriyama, bývalý umělecký ředitel japonského Národního divadla, jenž do hlavní role obsadil japonskou vycházející hvězdu Inoue Yoshio. „Je to absolutní euforie. Každý považuje japonské publikum za konzervativní. To, co jsem zde zažil při děkovačce, ovšem tuto teorii definitivně smazalo. Byli nekonečně bouřliví, prostě fantastičtí," nechal se slyšet dojatý Ledecký.

Hned po skončení představení začal český zpěvák a skladatel s japonským producentem jednat o uvedení svého nového muzikálu v Japonsku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám