Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nechtěl dál dostávat role narkomanů. Karel Jirák vzal osud do vlastních rukou, začal tvrdě makat na své fyzičce a konečně k němu přicházejí postavy, které si přál. Díky své vymakané muskulatuře sedmadvacetiletý herec konečně hraje i policisty nebo vojáky, prostě namakané chlapy.

Jak k tomu došlo? „Vyplynulo to ze situace. Řekl jsem si, že studium na konzervatoři bylo perné, že alkoholu bylo dost, tak to pojďme vyměnit za nějakou vhodnější činnost,“ popsal Super.cz Jirák s tím, že v minulosti se mu hrnuly spíš role feťáků. „Byl jsem vyschlej a vážil jsem 60 kilo, pak jsem si řekl ‚dost‘,“ uvedl.

Dnes už prý cvičí hlavně kvůli své herecké profesi. „Popravdě už mě to tak nenaplňuje jako před dvěma lety, když jsem začal. Teď to beru jako povinnost a součást práce,“ říká.

Karlovým největším koníčkem jsou nyní šipky, kterým propadl. „Přestal jsem pít alkohol, ale rád se v hospodě zdržuju, protože jsem společenský člověk," říká s úsměvem Jirák, který si zahrál ve filmu Promlčeno s Karlem Rodenem a v červnu se do kin chystá snímek Řekni to psem.

Reklama

Další články

Načítám