Hlavní obsah
Článek

Tyra Banks (50) sama přiznala, že dlouho bojovala s tím, aby přijala své tělo, jaké je. Ikona modelingu má totiž dnes o něco plnější postavu, než se tolerovalo u modelek v 90. letech, kdy začínala. Přesto se udržela na špičce a dnes je na své křivky pyšná.

Předvedla je i v nové kampani na prádlo značky Skims, kterou vlastní Kim Kardashian (43). Společně s ní se svlékly také její kolegyně Heidi Klum (50), Alessandra Ambrosio (42) a Candice Swanepoel (35) a z kampaně je hit.

Ne všichni za to ale Tyru ocenili. Fanoušci teď modelku, která vehementně promuje tzv. body positivity, tedy pozitivní vnímání ženského těla, kritizují, že jsou její snímky přehnaně retušované.

Banks se na svém instagramovém profilu pochlubila videem z focení, na němž má viditelně širší pas než na výsledných snímcích. A to fanoušky pobouřilo.

„Zdá se, že se stala obětí photoshopu, kam zmizelo její tělo?“ ptal se jeden takový na Twitteru. „Pro značku, která se kasá svou inkluzivitou, je to dost špatný tah. Jak věci prospělo, že z ní udělali klon Kim Kardashian?“ ptala se další.

Banks se prý rozmýšlela, jestli nabídku vůbec přijmout. „Nepózovala jsem v prádle hrozně dlouho, ale po rozhovoru s Kim jsem na to kývla,“ uvedla pro Vogue s tím, že si Kardashian jako podnikatelky po nedávné spolupráci váží o to víc.

A vzhledem k tomu, jak své tělo vnímala v minulosti, to byl pro modelku velký krok. „Dřív jsem se cítila, jako by moje tělo ani nebylo moje,“ uvedla pro People v roce 2018.

„Byla jsem moc hubená, nebo moc silná. A když jsem zhubla, přišlo mi, že lidi zrazuji,“ nechala se slyšet.

Tyra se v dětství kvůli figuře potýkala se šikanou. Nejprve se jí posmívali, že je baculka, v 11 letech ale rychle vyrostla a byla pro změnu kost a kůže. Dokonce skončila v nemocnici a děti se jí stále posmívaly.

„Všechny ty vtipy mě zraňovaly. Nenáviděla jsem svůj odraz v zrcadle a snažila se cpát jídlem, abych přibrala,“ přiznala.

Vysoká, štíhlá figura jí nakonec pomohla prorazit v modelingu. Dnes bojuje mimo jiné za to, aby byly plus size modelky vnímány jednoduše jako modelky.

Reklama

Další články

Načítám