Hlavní obsah
Článek

Pitva prokázala, že bubeník Foo Fighters Taylor Hawkins (†50) utrpěl kardiovaskulární kolaps. Jeho srdce nevydrželo smrtící koktejl drog, který si namíchal. Podle vyšetřovatelů měl v krvi minimálně 10 druhů návykových látek, včetně heroinu, marihuany a opioidů.

Forenzní specialisté odhalili, že jeho srdce vážilo minimálně 600 gramů, což je dvojnásobek běžné váhy u muže jeho věku. Uvedli to vyšetřovatelé pro kolumbijský magazín Semana.

Muzikant namixoval heroin s antidepresivy a benzodiazepiny, což se mu bohužel stalo osudným. Našli ho v pátek v jeho hotelovém pokoji v Bogotě, kde měl ten večer vystupovat s kapelou Foo Fighters.

Příčina smrti nebyla hned oznámena, úřady čekaly na výsledky sobotní pitvy. Taylor měl drogovou minulost, v roce 2001 se na večírku předávkoval heroinem a skončil v kómatu.

Tehdy se z něj naštěstí probral a šel do sebe. Nechal hýření a podle všeho měl být od té doby čistý. Sám tvrdil, že nikdy nebyl závislý, jenom měl prostě rád divoké večírky.

Talentovaného bubeníka oplakávají miliony fanoušků po celém světě, truchlí i slavné osobnosti a zdrceni jsou pochopitelně i členové kapely Foo Fighters. Hawkins po sobě zanechal také manželku Alison a děti Olivera (16) a Annabelle (13).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám