Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Přemýšleli jste někdy nad tím, kdo nazpíval ústřední píseň oblíbeného dětského seriálu Byl jednou jeden život, nebo kdo se skrývá za hlasem většiny princezen z dílny Walta Disneyho? Herečka a dabérka Jana Mařasová přiznává, že právě pohádky jsou její nejoblíbenější z celého repertoáru.

„Nerozlišuju to, ale pohádky jsou mi milejší, tam to všechno dobře dopadne a nikdo nikomu neubližuje,“ usmívá se dabérka v rozhovoru pro Super.cz.

Mimo jiné také předabovala postavu Evy z kultovního Discopříběhu. Její představitelka Mariana Slováková je totiž Slovenka a režisér Jaroslav Soukup se jí nakonec rozhodl dát ryze český hlas bez přízvuku. Stejnou zkušenost má ale také Jana Mařasová, která kdysi natáčela u našich slovenských sousedů.

„Když jsem jako patnáctiletá točila film Fontána pre Zuzanu, kde jsem dokonce mluvila slovensky, tak mě nakonec taky předabovala slovenská herečka,“ vzpomíná.

Její manžel Zbyšek Pantůček patří taktéž k našim nejznámějším dabérům. Jeho hlasem promlouvá například Colin Firth nebo poskok krále Jelimána z Madagaskaru, který se vryl do paměti diváků pro svůj brněnský akcent. Vychovali spolu dvě děti, které ale nejdou v rodičovských šlépějích.

„Mám dva syny, jednomu je 26, druhému je 18. Jeden má hotelovou školu a druhý začal studovat počítačovou školu, takže k tomu ani jeden netíhne,“ vysvětluje dabérka, která nechala nahlédnout do zákulisí své profese v pořadu V českém znění.

V soukromí je velkou milovnicí zvířat. Z jejího domova se stala malá ZOO. „Mám čtyři psy, tři kočky, sedm želv, dva africké šneky, dvě ještěrky, rybičky... Kdybych mohla, tak si všechno vezmu domů a o všechno se budu starat,“ dodává se smíchem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám