Hlavní obsah
Článek

Zatímco většina umělců zažívala v období pandemie krušné časy, populární český zpěvák, textař a komik Ivan Mládek (82) nad ztracenými výdělky slzy neronil. Kvůli koronaviru měl možnost stáhnout se do ústraní a věnovat všechen volný čas své největší vášni – malování. Tento koníček ho navíc dokázal finančně zajistit natolik, že od koncertování pomalu upouští.

Své nejbližší vystoupení v Divadle Broadway na podporu Ukrajiny si ale ujít rozhodně nenechá, a pomůže tak dobré věci. Legendární zpěvák, bavič, textař, skladatel, komik, kreslíř, humorista i autor deskových her prodával v době covidu svá plátna za pohádkové částky přesahující i sto tisíc korun.

Za profesionála se ale nepovažuje. Spíše sám sebe považuje za "malujícího baviče". Vedle toho ještě příležitostně vystoupí před svými fanoušky. Momentálně se připravuje na své nejbližší vystoupení, které proběhne už 23. března v pražské scéně Divadla Broadway. Kompletní výtěžek z tohoto představení se oblíbený zpěvák rozhodl věnovat lidem zasaženým válkou na Ukrajině.

„Mě už peníze nespasí. To víte, jsem v penzi. Mám radost, když mě nic nebolí, nebrní, nepálí ani nesvrbí. Ráno se protáhnu, vyčistím si zuby, trochu se umeju, nasnídám se a pak celý den maluju, nebo si brnkám na kytaru. A večer piju pivo a čumím na seriál,“ svěřil se hudebník, který je přesvědčený, že finance budou v tomto případě užitečnější než v jeho prasátku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám