Hlavní obsah
Článek

Tři dny před Štědrým dnem oznámil Adam Ondra, že se svou manželkou Ivou čekají potomka. V rozhovoru při příležitosti zahájení provozu Olympijského festivalu v Brně tak bylo rozšiřování rodiny jedním z hlavních témat.

Úspěšný český lezec v minulosti prozradil, že s ním rodiče odmalička vyráželi na skály. Hodlá podobný model opakovat i u svého dítěte?

„S manželkou budeme rádi, pokud poleze, ale nebudeme to mít hozené tak, že musí. Tlak rodičů na lezení je třeba mít pod kontrolou, tomu se určitě chceme vyhnout. Když ale bude mít stejné zapálení jako my dva, tak ho budeme podporovat. Budeme mít strašnou radost. Ale pokud ho bude zajímat něco jiného, budeme podporovat i jiný směr. Třeba z něj bude umělec,“ směje se Adam, který se na miminko velmi těší.

Je totiž rád, že bude myslet na něco jiného než na svou profesi. „Alespoň nebudu myslet na lezení 24 hodin denně a 7 dní v týdnu, k čemuž je u mě velice snadné sklouznout. Když se daří, tak je to skvělý, ale když se úplně nevede, tak je třeba mít i něco jiného. Neříkám, že bude lehké být tátou, ale těším se," říká Ondra, kterého jsme se ptali, jestli nám prozradí, jak se jeho dítě bude jmenovat. „Jméno máme, ale říkat ho nebudeme,“ řekl nám.

Bylo vlastně docela výjimečně potkat úspěšného sportovce v Česku. Spoustu času Ondra tráví v oblasti Garda-Trentino, konkrétně okolo známých lezeckých zahrad v okolí města Arco. „V následujících letech tam určitě budeme trávit zimní měsíce. Lezecké terény jsou tam velice kvalitní, a jsou tam dokonce nejtěžší cesty na světě. A je tam také lezecká stěna na trénink. Ale bohužel v zimě je v těch nedalekých horách každý rok méně a méně sněhu."

V Arcu měl dokonce čtyřnásobný mistr světa na podzim svatbu. Zdá se, že je to pro něj ideální místo k životu. „Uvažujeme, že bychom se tam s Ivou třeba někdy usadili natrvalo, teď tam máme pronajatý byt. Žije tam také můj velmi dobrý kamarád Stefano Ghisolfi, s kterým rád lezu, protože čtyři oči na té stěně víc vidí,“ usmívá se Adam Ondra.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám