Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ewa Farna (30) a její manžel Martin Chobot čekají po synovi Arturovi druhého potomka. Ten přijde na svět v Česku, jak uvedla zpěvačka v rozhovoru pro rádio Expres FM.

Během interview došlo i na téma potratového zákona v Polsku, které rezonuje nejen v polské společnosti, ale celosvětově. „Co se ale týká Polska a tématu potratů, tak k tomu už se vyjadřuji, a hodně. Protože to je už téma jakoby osobního charakteru. Velmi se mě to dotýká,“ uvedla Farna.

„Musím se veřejně přiznat, že jsem měla být pár dní ve Varšavě, kam jsem jela s bráchou. A naléhala jsem na něj, že tam musí být se mnou, a kdyby se cokoliv kolem mého těhotenství dělo, okamžitě mě musí naložit do auta a odvézt mě do ČR. Já v Polsku prostě rodit nebudu. Tam se jednoduše může stát, že vás nezachrání. Zkrátka, já bych se nyní bála být těhotná a žít Polsku. A říkám to i v polských médiích,“ svěřila Farna, která je v Polsku stejnou hvězdou jako u nás.

„Jsem sice silně věřící, ale co se děje v Polsku, je prostě strašné,“ dodala.

Od roku 2021 platí v Polsku přísnější zákon ohledně provedení interrupce. Ta je možná pouze v případě, kdy je prokázané znásilnění, incest nebo když dojde k ohrožení života matky a dítěte.

Koncem ledna však veřejností otřásla zpráva o smrti sedmatřicetileté ženy, která zemřela při porodu na sepsi. Čekala dvojčata, jeden plod ale zemřel. Lékaři mrtvý plod odmítli odebrat, protože potrat zákon zakazuje, a čekali, až ustanou životní funkce i u druhého plodu. Zemřela ale i matka, po níž doma zůstaly tři děti. K případu došlo loni před Vánocemi.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám