Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zemřel kapelník legendárního souboru Patrola Šlapeto, dramaturg České televize a scenárista Radan Dolejš. Bylo mu 57 let. O jeho úmrtí informovala zpěvačka Eva Borská. „Tak šťastnou cestu do muzikantského nebe, příteli,“ napsala na sociální síti.

Dolejš se dlouhodobě potýkal s vážnými zdravotními problémy. Trápila ho cukrovka, kvůli které se pustil do hubnutí. Shodit se mu podařilo 60 kilo. Ještě v sobotu o své váze vtipkoval na facebooku. „Ten pocit když otevřeš skříň a zjistíš, že se vejdeš do oděvu, který tam visí už 10 let... Já si třeba dneska ráno vytáhnul šálu,“ napsal.

Podle Blesku ho doma za pomoci hasičů a policie nalezl jeden z členů kapely bez známek života. Nedorazil totiž na plánovanou schůzku.

Dolejš se loni podrobil operaci nohy, po níž ležel pět týdnů v nemocnici, z toho tři neděle v kómatu. Už tehdy měl namále, protože po banální operaci dostal do nohy zánět, který vyústil v sepsi celého těla. I z toho se ale Dolejš dokázal dostat. „Cvičím a rehabilituji několik hodin denně. Ale než budu úplně v pohodě, nebudu nic říkat. Jsem pověrčivý. Já mlčím, cvičím a už trochu píšu,“ řekl tehdy Super.cz.

Dolejš v minulosti působil jako dramaturg a scenárista zábavných pořadů na Nově, České televizi i Primě. Pod jeho taktovkou vznikaly i scénáře velkých koncertů, například 70. narozeniny Karla Gotta. Naposledy byl podepsán pod předáváním cen Trilobit na ČT Art. Lidé si ho ale pamatují především jako kapelníka a kytaristu legendární kapely Patrola Šlapeto.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám