Hlavní obsah
Článek

Snad každý si vybaví milou tvářičku uličníka Péti Bajzi ze seriálu Bylo nás pět. Adam Novák (31), který jednoho z pětice nezbedů ztvárnil, měl našlápnuto ke skvělé herecké kariéře. Nakonec ho ale zlákal jiný obor.

Když si režisér Karel Smyczek vybíral do svého seriálu herce, obsadil do hlavní chlapecké role tehdy čtrnáctiletého Adama Nováka. Protože vypadal mnohem mladší, než ve skutečnosti byl, na roli druháka Péti byl jako dělaný. Na svou nejslavnější roli vzpomíná rád, ale přiznává, že už je to přece jen hodně dávno. „Je to pro mě takový vzdálený letní tábor. Mám na to všeobecnou dětskou vzpomínku,“ řekl v rozhovoru pro Českou televizi.

Adam vystudoval uměleckou průmyslovou školu scénografickou. Ačkoli nastoupil do angažmá v divadle Rokoko, kde zůstal celých patnáct let, nakonec ho výtvarnictví přece jen lákalo víc. „Herectví jsem bral jako doplněk k té výtvarné činnosti, která nakonec zvítězila,“ přiznal.

V současné době pracuje jako scénograf a výtvarník na volné noze. Je členem výtvarné skupiny Hura collective, která své obrazy vystavuje po celé republice. Je ženatý a žije v Praze. Vidět ho můžete například v seriálutelevize Prima Cesty domů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám