Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Mary Lambert (31) se na sociální síti rozohnila kvůli nepříjemnému zážitku z nemocnice. V Seattlu musela urgentně podstoupit magnetickou rezonanci poté, co si koncem prosince při lyžování poranila koleno.

„Byla jsem v šoku, jak nepřipravení jsou na tlusté pacienty,“ popsala zážitek na Twitteru. „Převlékla jsem se do jejich největšího mundúru a koukala mi půlka zadku. Na mou váhu se mě ptali nejmíň třikrát, a nakonec mi cívka ani pořádně neseděla kolem kolene,“ postěžovala si.

„Zřízenec mě ujistil, že má cívka univerzální velikost a je těsná každému, což mě mělo uklidnit, ale rozhořčilo mě to ještě víc. Proč nemají k dispozici takové prostředky, aby podobným situacím předcházeli?“

Mary dále navrhla, aby byl k dispozici alespoň nemocniční oděv ve větších velikostech. Doplnila, že v převlékací kabince plakala tak usedavě, až z toho dostala panickou ataku.

„Lidé se diví, proč tlustí lidé tolik otálejí s návštěvou odborníka, pokud mají zdravotní problém. Je to přesně kvůli situacím, jako je tahle. Kvůli těm si pak myslíme, že je s našimi těly něco v nepořádku. Tlustí lidé tu byli a budou vždycky!“

O zážitku promluvila i pro magazín Today a výrobce zdravotních přístrojů, kterého ve svém twitterovém příspěvku označila, vydal v reakci následující prohlášení.

„Uvědomujeme si, že zážitek této pacientky vyvolal důležitou debatu o stigmatech, která se týkají plus-size komunity a překážek, kterým tito pacienti čelí, když vyhledají zdravotnickou péči. Naše společnost běžně slouží pacientům všech velikostí, i proto je největším dodavatelem přístrojů pro magnetickou rezonanci ve Spojených státech. Snažíme se zajistit přístup všem pacientům a vyhovět jim ve všem, včetně nemocničního oděvu, který nabízíme ve velikostech až 5XL. Momenty jako tento slouží k výzvě zdravotnickým zařízením, aby poskytovala pacientům kvalitní služby, které si zaslouží,“ reagovala společnost.

Reklama

Další články

Načítám