Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Sice by to do něj možná někteří neřekli, ale Vojta Kotek (36) se manuální práce rozhodně nebojí. Naopak. Ve volném čase s radostí kutí.

„Konkrétně třeba v loňském roce, kdy pro nás herce té normální práce moc nebylo, se mi dostalo do rukou dost přístrojů, se kterými jsem zatím nikdy nepracoval. Jako třeba různé brusky. Dokonce jsem si i pokládal podlahu v dřevníku,“ překvapuje herec.

Své dosavadní zkušenosti a poznatky teď může zúročit v pořadu Dream Team - Mistři dílny, který dnešním dnem startuje na Primě, a kde se předvede v roli moderátora. Nahlédne tak pod ruce talentovaným kutilům a umělcům, kteří budou vyrábět nejrůznější předměty na dané zadání, jež pak posoudí odborná porota.

Soutěžící si budou pomáhat různým náčiním i přístroji, které mohou být pro ty méně opatrné nebezpečné. I s tím už má Vojta Kotek zkušenosti. „Jednou jsem něco řezal ruční pilou, a když jsem ji odkládal, tak jsem si sáhl na rozpálený kotouč... Taky jsem se už lehce sekl nebo říznul,“ vzpomíná na své přešlapy v dílně.

Na otázku, zda si sám zakládá hlavně na praktičnosti, nebo mu jde naopak o design a estetiku, nedokáže odpovědět. „Můj otec byl velký praktik. Například bundu posuzoval vždy jen podle toho, kolik má kapes. A podle toho se mu ta bunda buď líbila, nebo nelíbila. Já mám ale v sobě i něco z mámy, takže se mi líbí hezké věci,“ dodává s úsměvem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám