Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Výpravná minisérie Marie Terezie se s pátým dílem završila. Děj se uzavřel rokem 1780, v němž panovnice zemřela. Hlavní role se ujala rakouská herečka Ursula Strauss, jejího manžela Františka Štěpána Lotrinského si zahrál Vojta Kotek (36). Roli ztvárnil ve všech dílech.

Právě Kotkovo jméno diváci v komentářích skloňují nejčastěji a mají pro něj jen slova chvály.

V historické roli exceloval, a navzdory tomu, že obsáhl několik desetiletí, od mladého a dynamického muže po životem unaveného vévodu, ztvárnil postavu Františka Štěpána na výbornou.

Pochopitelně s pomocí povedených masek, díky nimž na obrazovce uvěřitelně stárl. „Výkon Vojty Kotka byl úžasný,“ shodují se televizní diváci.

„Jsem za tu roli velmi rád. Přirostla mi k srdci. Byl bych rád, kdyby se i díky naší filmové sérii vědělo, jak revoluční jeho myšlení ve své době bylo a co vše dělal,“ uvedl Kotek ke své postavě.

Rozpaky u některých pak budilo střídání hereček v titulní úloze, protože si „vždy museli zvykat na novou“. V roli panovnice se objevily Marie-Luise Stockinger, Stefanie Reinsperger a nakonec již zmíněná Ursula Strauss.

Líbila se vám série Marie Terezie?
Ano
92,6 %
Ne
1,3 %
Nesledoval/a jsem
6,1 %
Celkem hlasovalo 82123 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám