Hlavní obsah
Článek

Olga Lounová (43) se účastní světoznámého závodu Dakar 2022, který startuje 1. ledna. V Saúdské Arábii, kde se závod koná, ovšem včera náladu ovlivnila smutná zpráva o úmrtí veleúspěšného závodníka Karla Lopraise.

Jelikož měla zpěvačka problémy se závodním autem, ozvala se až se zpožděním, aby vyjádřila své pocity z odchodu legendy zmíněného závodu. „Dnes odešel do závodnického nebe král Dakaru Karel Loprais, a proto je tu nálada opravdu smutná. Měl tu mnoho přátel a také kus své rodiny,“ popsala atmosféru na závodu Olga a dále uvedla: „Navíc je zde opravdu obrovskou legendou! Není divu, vždyť je šestinásobný vítěz Dakaru a celkem jedenáctkrát stál na oceněných stupních. Muž, který dokázal nemožné. Vyhrát několikrát nejtěžší závod světa a získat si srdce všech dobrodruhů,“ říká zpěvačka, která je také nadšenou závodnicí.

„Duše mě bolí, protože odešel až příliš brzy. Upřímnou soustrast celé jeho rodině i přátelům. Tady na Dakaru vidím, jak moc ho měli všichni rádi a hluboce truchlí celý bivak! Posílám mnoho sil všem, a hlavně bratru Milanovi a synovci Alešovi, kteří jsou tu s námi a chystají se na celý závod v takto bolestivých podmínkách. Věřím, že odkaz našeho národního hrdiny se ponese skrze další generace! Že bude inspirovat i další a další generace,“ dodala Olga Lounová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám