Hlavní obsah
Článek

Zpěvačka Petra Janů (71) na konec roku 2011 nikdy nezapomene. Osm dní před Vánoci jí totiž na rakovinu zemřel manžel Michal Zelenka (†63). „Zemřel doma. Stihla jsem se s ním rozloučit,“ svěřila se v otevřeném rozhovoru Petra.

„Zdravotní problémy manžela začaly už v lednu a táhlo se to celý rok,“ říká s tím, že i když se cítila na odchod manžela připravená, stejně ji zdrtil. „U téhle choroby níkdy nevíte, co bude dál. Ke konci to nebylo s manželem dobré a pořád se to zhoršovalo. Člověk v těch momentech už uvažuje i o nejhorší variantě, ale když to přijde, stejně na to nikdo není nikdy připravený,“ svěřila se v otevřeném rozhovoru pro deník Právo. Považuje za štěstí, že se s manželem, jenž se léčil v pražském Motole, stihla rozloučit. „Manžel zemřel doma,“ konstatovala. Petra se v den jeho skonu rozhodla přesto vystoupit.

„Hudba se tehdy projevila jako báječná terapie. Nevím, proč bych měla sedět doma a hroutit se. Nic bych na tom, co se stalo, stejně nezměnila. A na jevišti jsem všem černým myšlenkám unikla,“ uvedla Janů. Na rozdíl od jiných slavných vdov pár dnů po rodinné tragédii začala opět tvrdě pracovat. Smutku nepodléhá.

„Člověk si může vybrat. Buďto se utápět v žalu a ničit i sám sebe, nebo si to srovnat v hlavě. Já tu musím být dál. S Michalem jsem prožila hezký život a vzpomínám na ty příjemné věci... Michal Zelenka byl člověk, který by byl otrávený z toho, kdybych tady smutnila. Nenáviděl, když žena brečela. Říkal, že je to sprosťárna a vydírání, protože nevěděl, co s tím má dělat. Takže ho poslouchám na slovo. Michale, podívej, fakt nebrečím!“ vzkázala manželovi do nebe.

Reklama

Další články

Načítám